Tuesday, May 3, 2011

Personal : Osama.

Umat Islam digemparkan dengan berita kematian Osama bin Laden.

Berikut adalah kenyataan dari Amerika Syarikat

" Mayat yang ditemui adalah dipercayai Osama Bin laden, pengganas yang merancang serangan 11 September 2001. Mayat tersebut dihanyutkan ke dalam air setelah tiada negara yang sanggup menerima mayat tersebut. Mayat tersebut telah disemadikan mengikut cara Islam..."

Kalau dilihat dala kenyataan di atas, ada beberapa perkataan dan ayat yang saya sengaja garis kerana ada unsur penipuan dan provokasi. Perkataan pertama, pengganas. Apakah yang membunuh Osama itu lebih jinak, sedangkan dalam gambar, Osama dilihat dibom hingga hancur pada bahagian mata. Sehingga sekarang tiada sebarang bukti Osama terlibat secara langsung dengan sebarang jenis keganasan!!

Perkataan kedua, dihanyutkan. Saya yakin dan percaya mayatnya tidak akan dihanyutkan sebaliknya dihumban ke dalam laut. Baik sangatkah Amerika untuk 'menghanyutkan' mayat Osama..

Yang ketiga, ayat tiada negara yang yang sanggup menerima mayat tersebut. Iyalah, dah humban ke laut, mesti kena bagi alasan untuk menyedapkan hati rakyat di seluruh dunia yang mengutuk Amerika Syarikat. Mereka mashu dunia bersetuju dengan mereka dengan membuat kenyataan umum bahawa tiada negara yang sanggup menerima mayat Osama seolah-olah mereka bersetuju dengan perbuatan jelik Amerika Syarikat.

Keempat, ayat disemadikan mengikut cara Islam. Kalau dah menganut agama Islam, masakan nak ikut cara Islam. Depa buat cara ikut nenek moyang mereka la tu. Hanyut orang dalam air. Mayat, tidak kira Islam atau Kristian, mesti diuruskan mengikut tuntuan agama masing-masing.

Susulan pengumuman kematian Osama juga, nilai dolar meningkat kononnya 'keyakinan' pelabur bahawa 'dunia akan lebih aman tanpa Osama'. Betapa bodoh rakyat Amerika yang menyokong bahawa Osama adalah pengganas dan satu lagi kerana diperbodohkan pemimpin mereka sendiri!!

No comments:

Post a Comment